October 17, 2024
Активи “Укрфінжитла” зросли до 71,1 млрд грн
Бізнес Будівництво Економіка

Активи “Укрфінжитла” зросли до 71,1 млрд грн

Сер 6, 2024

ПрАТ “Українська фінансова житлова компанія” (“Укрфінжитло”), що виступає розпорядником держпрограми “еОселя”, за підсумками січня-червня 2024 року збільшило активи на 17% – до 71,1 млрд грн.
Як випливає з фінансової звітності “Укрфінжитла”, нерозподілений прибуток компанії зріс на 5% і становив 6,2 млрд грн.
На 30 червня 2024 року фінансові інвестиції в цінні папери компанії становили 52,7 млрд грн, отримано кредитів на 11,7 млрд грн, з яких зобов’язання за РЕПО становлять 4,7 млрд грн, за довгостроковими кредитами – 6,1 млрд грн.
У першому півріччі “Укрфінжитло” уклало договори про відкриття кредитних ліній з АТ “Сенс Банк” (до 1 млрд грн), АТ “ПУМБ” (до 800 млн грн), АТ “Укрексімбанк” (до 1 млрд грн) і АТ “Банк Кредит Дніпро” (до 500 млн грн) із метою безперебійного забезпечення реалізації програми “еОселя”, наголошується у звіті.
Програма доступного іпотечного кредитування “еОселя” запрацювала в Україні з жовтня 2022 року. На пільгову іпотеку під 3% річних терміном до 20 років із початковим внеском від 20% вартості житла можуть претендувати військовослужбовці-контрактники ЗСУ, працівники сектору безпеки та оборони, медпрацівники, педагоги, наукові співробітники.
З 1 серпня 2023 року подати заявку на участь у програмі “еОселя” під 7% можуть ветерани війни, учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи (ВПО) та громадяни, які не мають власного житла, більшого за нормативну площу.
За умовами програми, пільгові категорії учасників можуть придбати житло в споруджуваному будинку і будинках, не старших за 10 років (у столиці та обласних центрах), решта учасників – у будинку, не старшому за три роки, або в об’єкті, що будується.
У програмі беруть участь десять банків-партнерів: державні Ощадбанк, ПриватБанк, Укргазбанк, Укрексімбанк, Сенс Банк, а також банк МТБ Банк, ТАСкомбанк, “Глобус”, Sky Bank і Банк Кредит Дніпро.
За даними на сайті “Укрфінжитла”, на 6 серпня видано 11,9 тис. кредитів на загальну суму 18,9 млрд грн.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *