October 18, 2024
Економіка

Акціонер Марганецького ГЗК Humax Enterprises змінив двох своїх членів у наглядовій раді

Сер 1, 2023

Київ. 1 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Акціонер ПрАТ “Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат” (МГЗК, Дніпропетровська обл.) – компанія Humax Enterprises Limited (Кіпр), що володіє 23,893271% МГЗК, – змінив двох своїх представників у наглядовій раді підприємства.

Згідно з інформацією підприємства в системі НКЦПФР, Humax Enterprises Ltd відкликала з НР Євгена Бочарова та Іполита Горбунова, призначивши замість них Аліну Калинчук і Майю Чалкіну.

Бочаров і Горбунов були членами наглядової ради з 20 травня 2021 року, інформація про їхнє громадянство та посади, які вони обіймають в інших компаніях, відсутня.

Інформацію про заміну представників акціонера МГЗК отримав 31 липня 2023 року.

МГЗК розробляє східну частину Нікопольського родовища марганцевих руд (Грушевсько-Басанська ділянка). До складу комбінату, зокрема, входять чотири діючі шахти, зокрема одна, що будується, один кар’єр – Грушевський, збагачувальна фабрика.

За даними НДУ на перший квартал 2023 року, найбільшими акціонерами ПрАТ є компанії Couttenmax Holdings Limited, Mosfilia Investments Limited і Humax Enterprises Limited, що володіють по 23,8933% акцій ПрАТ кожна, а також Fianex Holdings Limited (усі – Кіпр), у власності якої перебувають 24% акцій.

Статутний капітал ПрАТ “МГЗК” становить 366,625 млн грн, номінал акції – 0,25 грн.