October 23, 2024
Політика

Апеляційний суд підтвердив вирок у вигляді довічного ув'язнення військовослужбовцю РФ, який розстріляв автомобіль із цивільними на Чернігівщині

Лип 28, 2023

Київ. 28 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Апеляційний суд залишив чинним вирок російському військовослужбовцю, який розстріляв автомобіль із цивільними в Чернігівській області – довічне позбавлення волі, інформують в Офісі генерального прокурора.

“За принципової позиції прокурорів Чернігівської обласної прокуратури апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким військовослужбовця РФ засуджено до довічного позбавлення волі за порушення законів і звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 1 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України)”, – йдеться в повідомленні відомства в телеграм-каналі в п’ятницю.

У прокуратурі уточнюють, що вирок ухвалив Ічнянський районний суд у порядку спеціального судового розгляду.

Встановлено, що 26 лютого 2022 року військовослужбовці країни-агресора, перебуваючи в центрі с. Крупичполе Прилуцького району зупинили цивільний автомобіль. У ньому перебувала сім’я – батько, мати, їхня донька та зять.

Російський військовослужбовець разом з іншими військовими РФ відкрили прицільний вогонь по автомобілю та його пасажирам.

“Вважаючи, що всі четверо людей загинули, військовослужбовці держави-агресора залишили місце вчинення злочину. Внаслідок злочинних дій мати загинула, інші члени родини отримали тілесні ушкодження різного ступеню”, – йдеться в повідомленні відомства.

Вирок набув законної сили.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/14882