October 27, 2024
Економіка

Блінкен і Ван Ї домовилися підтримувати канали зв'язку між США і КНР

Лип 13, 2023

Вашингтон. 13 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Держсекретар США Ентоні Блінкен і глава канцелярії комісії ЦК КПК у закордонних справах Ван Ї на переговорах у Джакарті наголосили на необхідності для країн зберігати канали обміну інформацією.

“Сторони погодилися підтримувати відкритими канали зв’язку – в подальші тижні та місяці”, – ідеться в пресрелізі Держдепу.

Згідно з документом, підтримання працездатних каналів зв’язку між США і КНР потрібне Вашингтону, щоб стосовно його намірів не виникало хибних уявлень, а конкуренція США і Китаю відбувалася в керованому режимі.

Також Блінкен і Ван Ї обговорили широке коло двосторонніх, регіональних і глобальних питань, включно з темами, щодо яких Вашингтон і Пекін мають розбіжності та щодо яких можлива співпраця.

Раніше в липні міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що під час нещодавнього візиту до Пекіна їй вдалося домогтися певного прогресу в американсько-китайських відносинах, і висловила сподівання на налагодження постійної комунікації між Вашингтоном і Пекіном.

Єллен повторила, що Сполучені Штати не прагнуть відокремитися від Китаю, що, за її словами, мало б “катастрофічні наслідки для обох країн і стало б дестабілізаційним фактором для всього світу”, а тому є “практично нездійсненним”.