October 18, 2024
Політика

Британська розвідка назвала мету військової пропаганди в російських школах

Вер 6, 2023

Київ. 6 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Навчальний рік на території Росії розпочався з новою навчальною програмою, яка включає як військові навички, так і погляд Кремля на історію України, вона має підготувати школярів до війни, вважають у британській розвідці.

“Новий навчальний рік у Росії розпочався з нової навчальної програми, яка містить як військові навички, так і кремлівський погляд на історію України”, – ідеться у звіті, оприлюдненому в соціальній мережі Х (раніше – “Твіттер”) Міністерства оборони Великої Британії в середу вранці.

За даними британської розвідки, нова навчальна програма має три цілі: ознайомити школярів з обґрунтуванням Кремлем необхідності “спеціальної військової операції” (так Кремль називає війну проти України, – ІФ-У), прищепити школярам бойовий дух і скоротити терміни підготовки до подальшої мобілізації.

Як повідомляється, теми оновленого іспиту з національної історії включають возз’єднання Криму з Росією та “спеціальну військову операцію” в Україні. Російський парламент затвердив навчальну програму минулого року.

“Предмет “основи безпеки життєдіяльності” призначений для студентів старших курсів і включає модуль базової військової підготовки. Він включатиме поводження з автоматами Калашникова, використання ручних гранат, операції з безпілотними літальними апаратами (БПЛА) і надання першої допомоги на полі бою”, – повідомляє британська розвідка.

Як зазначено, впровадження операцій БПЛА свідчить про зростання їхньої важливості на полі бою та уроки, витягнуті з цих систем безпосередньо з конфлікту в Україні.

Джерело: https://twitter.com/DefenceHQ/status/1699300370646790444