October 27, 2024
Економіка

Виконавчим директором "Астарти" став комерційний директор "Астарта-Київ" Чук

Сер 25, 2023

Київ. 25 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Агрохолдинг “Астарта”, найбільший виробник цукру в Україні, прийняв відставку виконавчого директора Віктора Гладкого і призначив на його місце В’ячеслава Чука, який з липня 2022 року обіймає позицію комерційного директора ключової операційної дочки агрохолдингу “Астарта-Київ”.

Згідно з повідомленням компанії на Варшавській фондовій біржі в четвер, Гладкий надіслав свою заяву раді директорів 21 серпня, того самого дня Чук погодився обійняти посаду, яка звільняється, а обидві заяви було затверджено на засіданні ради директорів 24 серпня.

Рада директорів подякувала Гладкому за його особисту участь і самовідданість під час роботи в правлінні агрохолдингу.

“Чук має великий досвід роботи в галузі комерційної стратегії, налаштування бізнес-процесів з урахуванням комерційних ризиків, приділяє особливу увагу доданій вартості продукції та розширенню збуту на нові перспективні ринки”, – зазначили в агрохолдингу.

Згідно з інформацією на сайті “Астарти”, Чук розпочав кар’єру в агрохолдингу 2011 року у фінансовому департаменті, пізніше став заступником фіндиректора. Навчався в Київському національному університеті ім. Шевченка, МІМ і UCGA.

Як повідомлялося, 9 серпня Гладкий залишив посаду фінансового директора “Астарта-Київ”, на якій його як в.о. фіндиректора замінила ексвіцепрезидентка, директорка з роботи з АПК і телекомунікаційними компаніями українського Альфа-Банку (перейменований на Сенс Банк) Лілія Лиманська.

“Астарта” – вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, що здійснює діяльність у восьми областях України. До його складу входять шість цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком 220 тис. га і молочні ферми з 22 тис. голів ВРХ, олійноекстракційний завод у Глобиному (Полтавська обл.), сім елеваторів і біогазовий комплекс.

У першому півріччі 2023 року виручка “Астарти” від реалізації ключової продукції зросла до аналогічного періоду минулого року на 64,8% – до 10,72 млрд грн. Основний внесок у неї зробив продаж цукру – 3,27 млрд грн, що збільшився на 75,5%, кукурудзи – 2,66 млрд грн (+53,2%) і соєвого шроту – 1,96 млрд грн (+84,5%).