October 18, 2024
Економіка

Викрито начальника відділу АТ "Укрзалізниця" за вимагання $3,5 тис. за підключення до електромереж – прокуратура

Сер 31, 2023

Київ. 31 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Правоохоронці повідомили про підозру і затримали начальника відділу Південно-Західної залізниці АТ “Укрзалізниця” за вимагання та одержання неправомірної вигоди, повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

“За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва викрито начальника відділу Південно-Західної залізниці АТ “Укрзалізниця” на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України)”, – ідеться в повідомленні пресслужби в четвер.

За даними слідства, затриманий зажадав від представника гаражного кооперативу $3,5 тис. за підключення кооперативу до електричних мереж АТ “Укрзалізниця”. Під час контролю за вчиненням злочину у момент передання неправомірної вигоди посадовця затримали за ст. 208 КПК України.

Як повідомляється, за місцем роботи затриманого проведено обшук. Посадовцю повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами Центрального апарату СБ України.