October 18, 2024
Економіка

Влада Британії вирішила активізувати пошук нафти і газу в Північному морі

Лип 31, 2023

Лондон. 31 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Британська влада планує видати сотні нових ліцензій на розвідку нафтових і газових родовищ у Північному морі, повідомляє в понеділок Sky news.

“Зараз для нас важливіше, ніж будь-коли, зміцнення енергетичної безпеки та забезпечення незалежності в цій сфері для постачання доступнішої та чистішої енергії британським домогосподарствам і підприємствам”, – заявив прем’єр Британії Ріші Сунак перед поїздкою до Шотландії.

“Навіть якщо ми досягнемо нульового рівня викидів парникових газів 2050 року, чверть нашої енергії надходитиме від нафти і газу”, – зазначив він.

Також Лондон має намір запустити на північному сході Шотландії і в районі Гамбера на східному узбережжі два проєкти з уловлювання, утилізації та зберігання вуглецю. На Даунінг-стріт заявили, що ці проєкти нададуть змогу створити до 50 тис. робочих місць, а розвідка нафти і газу – 200 тис.

Однак, нагадує Sky news, плани Лондона щодо активнішої розвідку нафти і газу викликають критику з боку опозиційної Лейбористської партії та екоактивістів.