October 18, 2024
Політика

ВР наступного тижня має намір розблокувати підписання закону про скасування 2-відсоткового ЄП

Лип 7, 2023

Київ. 7 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Верховна Рада планує розглянути проєкти постанов про скасування результатів голосування у другому читанні та в цілому за закон (законопроєкт №8401), який скасовує 2% єдиний податок (ЄП) і повертає документальні перевірки та контроль PPO, повідомив член фракції “Голос” Ярослав Железняк.

“На наступному тижні буде розблоковано підписання №8401 і передано на підпис президенту”, – написав нардеп у своєму телеграм-каналі в п’ятницю.

Як повідомлялося, Верховна Рада 30 червня ухвалила закон №8401, один із важливих структурних маяків програми з МВФ, про скасування 2-відсоткового єдиного податку з 1 серпня і повернення документальних перевірок і контролю РРО.

Пізніше народні депутати з міжфракційного об’єднання “Розумна політика”, а також фракцій “Слуга народу” і “Батьківщина” зареєстрували у ВР три проєкти постанов – за номерами 8401-П, № 8401-П1 і 8401-П2 – про скасування результатів голосування в другому читанні та в цілому за закон №8401, що скасовує 2% єдиний податок (ЄП) і повертає документальні перевірки та контроль PPO.

Згідно з Регламентом Верховної Ради, спікер не може підписати ухвалений закон і передати його на підпис президенту до розгляду такого проєкту постанови в залі засідань.

Стаття 48 Регламенту, зокрема, передбачає, що рішення Верховної Ради можуть бути скасовані до підписання відповідного законодавчого акта головою ВР. Народний депутат у разі виявлення порушень Регламенту під час голосування за ухвалення того чи іншого акта може протягом двох робочих днів подати на ім’я спікера заяву про це та внести проєкт постанови про скасування відповідного рішення.

Після цього ВР розглядає це питання на пленарному засіданні без голосування за внесення його до порядку денного. За ухвалення такого проєкту постанови мають проголосувати щонайменше 226 народних депутатів.

Джерело: https://t.me/yzheleznyak/4510