October 28, 2024
Політика

Встановлено російського військового, який тримав у заручниках дитину під час окупації Чернігівщини

Сер 24, 2023

Київ. 24 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Українські правоохоронці встановили особу та повідомили про підозру російському військовослужбовцю, який у березні 2022 року під час окупації Чернігівщини тримав у заручниках дитину, інформують в Офісі генерального прокурора.

“За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури ідентифіковано та заочно повідомлено про підозру військовослужбовцю збройних сил РФ. Йому інкриміновано порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України)”, – ідеться в повідомленні відомства в телеграм-каналі в четвер.

За даними слідства, 19 березня 2022 року російські військовослужбовці в одному із сіл Чернігівського району викрали 15-річного хлопця. “Вони утримували його до 22 березня 2022 року, щоб змусити його матір – військовослужбовця Збройних сил України – надати відомості про місця дислокації українських військових підрозділів”, – зазначається в повідомленні.

У прокуратурі інформують, що військові РФ чинили психологічний тиск на жінку, систематично телефонували їй та надсилали повідомлення з погрозами вчинити фізичне насильство стосовно дитини.

“Крім того, неповнолітнього змушували записувати голосові повідомлення, які надалі надсилалися матері. Упродовж чотирьох днів дитина утримувалася в неналежних санітарних умовах у гаражних і підсобних приміщеннях, була позбавлена можливості зв’язатися з рідними”, – зазначається в повідомленні.

У відомстві нагадують, що захоплення й утримання дитини як заручника прямо заборонено міжнародним гуманітарним правом.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/15928