October 16, 2024
Відремонтувати гуртожитки для внутрішньо переміщених осіб дешевше, ніж будувати модульні містечка
Uncategorized

Відремонтувати гуртожитки для внутрішньо переміщених осіб дешевше, ніж будувати модульні містечка

Тра 31, 2023

Ремонт гуртожитків для переселенців є ефективнішим вкладенням грошей, ніж будівництво модульних містечок.
Таку думку висловила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ із посиланням на сайт Мінреінтеграції.

«Це проста математика. На моє переконання, вигідніше вкладати ресурси в ремонт існуючих гуртожитків. У нас достатньо обʼєктів такого типу», – сказала Верещук.

За її словами, досвід експлуатації модульних містечок для ВПО показав, що їх неможливо будувати швидко й у великих масштабах. У 25 зведених модульних містечках проживає приблизно 5 тисяч переселенців, що неспівмірно із загальною кількістю ВПО, які потребують тимчасового житла. Крім того, утримання модульних містечок є досить затратним для місцевих бюджетів.

Водночас в Україні є велика кількість обʼєктів типу гуртожитків. Їх можна було б відремонтувати чи переобладнати під тимчасове житло для переселенців.

Як повідомлялося, раніше віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій інформувала про те, що близько 200 тисяч українців перебувають у місцях компактного поселення.

Джерело: https://www.ukrinform.ua/

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *