October 18, 2024
Політика

В енергосистемі 6 липня було рекордне споживання е/е з початку літа – "Укренерго"

Лип 7, 2023

Київ. 7 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – О 16:00 6 липня було зафіксовано найвище за першу половину літа 2023 року споживання в Україні електроенергії, яке на 7% перевищило літній максимум 2022 року.

“Найвище споживання за першу половину літа було зафіксовано вчора, 6 липня, о 16:00. Це на 7% вище, ніж у найспекотніший день літа 2022 року, і на 14% вище, ніж минулого четверга. Для розуміння: таке зростання дорівнює виробничій потужності майже двох атомних енергоблоків”, – повідомило НЕК “Укренерго” в п’ятницю.

За її даними, насамперед причиною значного зростання споживання е/е є активне використання кондиціонерів.

Як пояснили в НЕК, високий рівень споживання 6 липня зберігався практично до кінця дня, що створювало значне навантаження на енергосистему, оскільки ввечері знижується активність сонячних електростанцій, а для забезпечення покриття високого рівня споживання потрібно залучати додаткові потужності.

“Якщо минулого літа такі піки споживання для енергосистеми не були надто складним завданням, то зараз різке збільшення навантаження суттєво ускладнює її роботу. Адже енергосистема все ще відновлюється після масованих терористичних атак росіян”, – прокоментували в компанії.

Наразі тривають масштабні ремонтні роботи на електростанціях і в мережі, що, відповідно, скорочує кількість енергоблоків та основного обладнання високовольтної інфраструктури в роботі.

“З 16:00 до 23:00 енергосистема потребує вашої допомоги. Зменшіть використання кондиціонерів і потужних електроприладів. Не вмикайте їх одночасно, особливо у вечірні години. Переносьте енергоємне споживання в інші години доби”, – звернулося “Укренерго” до споживачів.

Джерело: https://t.me/Ukrenergo/2175