October 19, 2024
Політика

В Одесі викрито військового чиновника, який вимагав "відкати" за ремонт казарм для мобілізованих до ЗСУ

Сер 1, 2023

Київ. 1 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Військова контррозвідка Служби безпеки України ліквідувала корупційну схему в одеському військовому квартирно-експлуатаційному управлінні, посадовці якої регулярно вимагали “відкати” від підрядників, які виконували держзамовлення з ремонтних робіт на об’єктах ЗСУ в Одеській області.

“Задокументовано факт вимагання очільником оборонного квартирно-експлуатаційного управління на більше ніж 400 тис. грн від представників місцевої ремонтно-будівельної компанії. За даними слідства, розмір хабаря становив 20% від загальної суми договору, згідно з яким підрядники мали провести освітлення до будівель військового містечка для українських захисників. Для ведення “переговорів” з підприємцями і передачі грошей посадовець залучив свого підлеглого – керівника району електричних мереж в обласному центрі”, – зазначають у повідомленні в телеграм-каналі.

Співробітники СБУ затримали посередника на гарячому під час одержання ним усієї суми неправомірної вигоди від підрядників.

Окрім того, задокументовано злочинну діяльність іще одного учасника оборудки – керівника афілійованої комерційної структури. Через підконтрольні фірми він виводив у тінь і надалі конвертував у готівку кошти, які одержував нібито за виконання ремонтних робіт на військових об’єктах.

Під час обшуків на робочих місцях учасників “схеми” виявлено речові докази злочину, зокрема документи та печатки фіктивних підприємств.

Затриманому “посереднику” повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вирішують питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває розслідування для притягнення до відповідальності керівника військового квартирно-експлуатаційного управління та залученого ним до оборудки директора комерційної структури.

Зловмисникам загрожує до 10 років в’язниці з конфіскацією майна.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9124