October 17, 2024
Політика

ДБР оголосило підозри про ухилення від військової служби трьом депутатам Київради

Сер 1, 2023

(додано імена підозрюваних депутатів Київради – 4-й абзац)

Київ. 1 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Правоохоронці оголосили підозри про ухиляння від військової служби трьом депутатам Київської міської ради та одному помічнику депутата Київради.

“Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) спільно з прокурорами Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону за матеріалами СБУ повідомили про підозру в ухиленні від військової служби чотирьом військовослужбовцям однієї з військових частин ТРО, троє з яких є депутатами Київської міської ради”, – ідеться в повідомленні ДБР у телеграм-каналі у вівторок.

Встановлено, що солдати однієї з військових частин, троє з яких мають статус столичних депутатів, а ще один – помічник депутата Київради, протягом року не з’являлись на військову службу.

У повідомленні не зазначено імена підозрюваних, але джерело в правоохоронних органах повідомило агентству “Інтерфакс-Україна”, що йдеться про депутатів Київради Ігоря Хацевича, Олега Левченка (обидва – фракція “Європейська солідарність”) і Михайла Терентьєва (фракція “УДАР”).

“Зловмисники “організували” для себе відрядження до Київської військової державної адміністрації. При цьому один із депутатів навіть отримував грошове забезпечення з частини, де нібито проходив службу. Військовослужбовців підозрюють в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 КК України). Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років”, – ідеться в повідомленні ДБР.

Як повідомляється, наразі слідство ініціює клопотання щодо тримання підозрюваних під вартою. Досудове розслідування триває. Встановлюють осіб, причетних до кримінального правопорушення.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

Джерело: https://t.me/DBRgovua/3687