October 17, 2024
Економіка

Держмитслужба видала мільйон сертифікатів EUR.1 для експорту українських товарів

Вер 6, 2023

Київ. 6 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кількість виданих сертифікатів з перевезення (походження) форми EUR.1, починаючи з 1 січня 2016 року, у серпні цього року сягнула мільйона, повідомила Державна митна служба в телеграм-каналі в середу.

“Мільйонний сертифікат видано в серпні 2023 року Чернівецькою митницею на пшеницю, експортовану до Португалії на умовах вільної торгівлі”, – повідомляється в публікації служби.

Згідно з повідомленням, цього року найбільшу кількість таких сертифікатів було видано в Польщу – 21%, Румунію – 17%, Німеччину – 7% і Литву – 6%. Також значну кількість видано до Італії – 5,5%, Угорщини – 5%, Болгарії – 4%, Чехії – 3%, Латвії – 3%. До Нідерландів, Іспанії, Словаччини та Австрії видано по 2% сертифікатів, до Франції ще 1,5%.

Як пояснили в Держмитслужбі, під час експорту товарів з України митниці видають сертифікати з перевезення EUR.1 у разі, якщо його потрібно надати під час ввезення на митну територію країн ЄС, ЄАВТ, Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Чорногорії, Грузії, Північної Македонії та держави Ізраїль як доказ, що товари українського походження відповідають вимогам правил визначення преференційного походження при застосуванні преференційних ставок ввізного мита. Термін дії сертифіката становить 4 місяці.

Джерело: https://t.me/UkraineCustoms/2434