October 24, 2024
Політика

Директора "Київмедспецтрансу" заарештовано з альтернативною заставою в 1,7 млн грн – прокуратура

Сер 28, 2023

Київ. 28 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою директору комунальної організації “Київмедспецтранс”, якого підозрюють в організації схеми заволодіння 12,6 млн грн бюджетних коштів, виділених на закупівлю запчастин для машин швидкої медичної допомоги.

Як повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури в понеділок, як альтернативу суд визначив підозрюваному можливість внесення застави в розмірі 10 млн грн.

Крім цього, заступнику директора “Київмедспецтрансу” також обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1,7 млн грн.

Як повідомлялося, ці посадовці у співучасті з директорами п’яти фірм організували схему привласнення бюджетних коштів, виділених КМДА для функціонування машин швидкої медичної допомоги в Києві та забезпечення їх запчастинами. Підконтрольні приватні підприємства перемагали в цих закупівлях і постачали автозапчастини комунальному об’єднанню за завищеними цінами. За результатами експертизи встановлено завищення цін на суму понад 12,6 млн грн.

Наразі триває розгляд клопотань щодо інших учасників організованої злочинної групи.