October 19, 2024
Політика

До резерву держслужби на деокупованих територіях подано вже 1,4 тис. заяв – Мінреінтеграції

Сер 1, 2023

Київ. 1 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Від початку роботи системи “Резерв для державної служби на деокупованих територіях” подано вже 1,4 тис. заяв від громадян, повідомляє Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій.

“На початку липня запрацювала платформа “Резерв для державної служби на деокупованих територіях”. Відтоді в системі зареєструвалися майже 1400 охочих вступити до кадрового резерву для роботи на звільнених територіях. З них 60% заявок подали чоловіки, 40% – жінки. Кількість охочих зростає з кожним днем”, – ідеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що за результатами розгляду заяв до резерву вже зараховано понад 1200 осіб.

У відомстві розповіли, що наступним кроком для них буде професійне навчання.

Як повідомлялося, на сайті Національного агентства з питань державної служби (НАДС) 3 липня запущено інформаційний розділ про резерв працівників державних органів для деокупованих територій України.

23 травня Кабінет Міністрів схвалив механізм формування резерву співробітників державних органів для роботи на деокупованих територіях. Пріоритетне право матимуть, зокрема, ветерани війни, внутрішньо переміщені особи, а також особи, які раніше обіймали ці посади.

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий заявив, що існує потреба в 30 тис. учителів для роботи на майбутніх деокупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей. Пізніше в Міносвіти заявили, що почали формувати кадровий резерв для деокупованих територій, і пообіцяли збільшення зарплати.