October 21, 2024
Політика

До суду скеровано обвинувальний акт щодо ексначальника регіонального відділення Фонду держмайна – прокуратура

Чер 30, 2023

Київ. 30 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно ексначальника регіонального відділення Фонду державного майна України в місті Києві за завдання збитків у розмірі 8,5 млн грн на оренді майна Національного центру Олександра Довженка, повідомляє Київська міська прокуратура.

“Голосіївська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника регіонального відділення Фонду державного майна України в місті Києві за фактом службового недбальства, що призвело до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України)”, – ідеться в повідомленні, опублікованому в телеграм-каналі в п’ятницю.

За даними матеріалів слідства, між держпідприємством “Національний центр Олександра Довженка”, Регіональним відділенням Фонду державного майна України в м. Києві та підприємством було укладено додатковий договір про оренду приміщень площею понад 5,5 тис. кв. м на вул. Васильківській, які перебувають на балансі ДП “Національний центр Олександра Довженка”.

Зазначається, що надалі, незважаючи на внесення змін до чинного законодавства, упродовж 2014-2020 років Регіональне відділення Фонду державного майна України у м. Києві не переглядало ставку оренди за цим договором.

Унаслідок неналежного виконання службових обов’язків ексначальником регіонального відділення Фонду держмайна України державне підприємство недоотримало орендні платежі на суму понад 8,5 млн гривень.

Наразі обвинувальний акт стосовно колишнього начальника скеровано до Голосіївського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Голосіївського УП ГУНП у м. Києві.

Джерело: https://t.me/kyiv_pro_office/2096