October 17, 2024
Політика

Заарештовано жительку Миколаєва, яка інформувала ворога про місця ракетних влучень

Сер 1, 2023

Київ. 1 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Жительці Миколаєва, яка передавала ворогові інформацію про місця влучання російських ракет, повідомлено про підозру в державній зраді, її взято під варту, інформують в Офісі генерального прокурора України.

“За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури 52-річній жительці міста Миколаєва повідомлено про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України)”, – повідомляється на сайті відомства у вівторок.

За даними слідства, у липні 2023 року проросійськи налаштована жінка через закритий чат-бот у телеграмі надіслала інформацію з фото про наслідки ракетних обстрілів території одного з підприємств міста Миколаєва.

“При цьому вона усвідомлювала, що зібрана і передана нею інформація буде використана ворогом на шкоду державній безпеці України. У подальшому передані нею дані були використані адміністратором телеграм-каналу в сюжеті російського державного пропагандистського медіаконгломерату “РИА Новости”, – зазначено в повідомленні.

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Миколаївській області.