October 18, 2024
Політика

Зеленський в Івано-Франківську відвідав реабілітаційний центр і нагородив українських захисників

Лип 30, 2023

Київ. 30 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Івано-Франківської області відвідав медичний заклад, де перебувають на лікуванні поранені українські військовослужбовці, повідомляє в неділю Офіс президента.

Глава держави оглянув Центр фізичної та реабілітаційної медицини, оснащений сучасним обладнанням для повноцінного відновлення здоров’я пацієнтів. Зокрема, у Центрі використано досвід іноземних фахівців.

Зеленський поспілкувався із захисниками, які перебувають на лікуванні, поцікавився станом їхнього здоров’я та побажав швидкого одужання. Президент вручив військовослужбовцям державні нагороди – ордени “За мужність” III ступеня.

“Хочу подякувати кожному з вас за ваш подвиг, за ваш героїзм. Дякую всім українцям за захист нашої держави. Перемога точно буде! Бажаю вам перемоги та одужання!” – сказав глава держави.

Захисники подарували президенту шеврони.

Зеленський поспілкувався також із персоналом медичного закладу. “Хочу подякувати за вашу велику роботу. Ви – лікарі, медсестри – всі фантастичні! Ми вам дуже вдячні!” – зазначив президент.

Він також ознайомився з проєктом створення регіонального реабілітаційного центру для військовослужбовців. Для його реалізації намічено залучати бюджетні кошти та допомогу міжнародних донорів. Медичний заклад спеціалізуватиметься на фізичній та ментальній реабілітації захисників.

Джерело: https://president.gov.ua/news/v-ivano-frankivsku-prezident-vidvidav-reabilitacijnij-centr-84617