October 17, 2024
Економіка

Зеленський і Блінкен обговорили подальшу підтримку України в різних сферах

Вер 7, 2023

Київ. 7 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із державним секретарем США Ентоні Блінкеном, під час якої він докладно поінформував співрозмовника про ситуацію на фронті, а також про нагальні оборонні потреби українських захисників, повідомляє пресслужба глави держави в середу.

Зеленський наголосив, що це вже третій візит Блінкена в Україну від початку повномасштабного вторгнення, і назвав його “важливим проявом постійної підтримки нашої країни та її громадян із боку Сполучених Штатів у боротьбі з агресором”.

У зв’язку з цим було відзначено лідерські позиції США в забезпеченні комплексної військової, фінансової та гуманітарної підтримки.

Як повідомляється, Зеленський під час переговорів наголосив на нагальних оборонних потребах українських захисників, зокрема, у далекобійній зброї, артилерії та бронетехніці. З огляду на продовження ракетного терору з боку Росії, так само було наголошено на необхідності зміцнення спроможностей України в ППО.

До того ж, президент висловив вдячність за роль США в ухваленні декларації “Групи семи” щодо підтримки України та наголосив на початку перемовин зі Сполученими Штатами щодо підготовки проєкту відповідного двостороннього договору.

Глава держави підтвердив запрошення американській стороні взяти участь у Форумі оборонних індустрій, запланованому на осінь поточного року.

Також президент зазначив, що для України важлива допомога Сполучених Штатів в енергетичному секторі напередодні зими.

Зеленський подякував державному секретарю, президенту Байдену та всьому американському народу за підтримку України.

“Я вдячний за те, що США є лідером в оборонних питаннях, забезпечують консолідовану міжнародну підтримку в наданні необхідної зброї. Український народ, Збройні Сили цілком це розуміють і щиро вдячні за це”, – констатував він.

Під час зустрічі співрозмовники приділили окрему увагу реалізації Української Формули миру та підготовці до ключових міжнародних заходів, а також наголосили на важливості третього саміту перших леді та джентльменів у Києві.

Джерело: https://president.gov.ua/news/volodimir-zelenskij-ta-entoni-blinken-obgovorili-podalshu-pi-85421