October 26, 2024
Економіка

Зеленський і міністр закордонних справ Туреччини обговорили, зокрема, Формулу миру та Чорноморський зерновий коридор

Сер 25, 2023

(додано текст після 2-го абзацу)

Київ. 25 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Туреччини Хаканом Фіданом у п’ятницю в Києві.

“Багато важливих питань: Формула миру, підготовка до Глобального саміту миру, ризики, пов’язані з російським блокуванням Чорноморського зернового коридору”, – написав Зеленський у телеграм-каналі.

Як повідомляє пресслужба президента України, під час зустрічі глава держави наголосив на постійній і послідовній підтримці України з боку Туреччини, а також на дипломатичних зусиллях її керівництва, передусім президента Реджепа Таїпа Ердогана, спрямованих на припинення війни та відновлення стабільності й безпеки в Чорноморському регіоні. Він також наголосив на важливості звернення президента Туреччини до учасників третього саміту міжнародної Кримської платформи.

“Ми почули дуже важливі сигнали щодо підтримки нашої територіальної цілісності та суверенітету. Важливо, що президент Ердоган звернувся до нас зі словами, що Крим – це Україна”, – сказав Зеленський.

Окрему увагу сторони приділили стану реалізації Української формули миру та підготовці до глобального саміту з її виконання.

“Туреччина стала одним із перших лідерів Формули миру. Розраховуємо на подальшу активну роль Турецької Республіки в її імплементації”, – заявив президент.

Зі свого боку міністр закордонних справ Турецької Республіки наголосив на непохитній підтримці з боку його країни територіальної цілісності та суверенітету України, а також важливості Української формули миру.

Джерело: https://t.me/V_Zelenskiy_official/7522