October 21, 2024
Політика

Золото подорожчало до максимуму за три тижні

Сер 29, 2023

Київ. 29 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ціни на золото зростають увечері у вівторок і торгуються на максимумі від початку серпня.

Котирування грудневих контрактів на золото на нью-йоркській біржі Comex до 18:25 кч підвищилися на 0,9%, до $1963,9 за тройську унцію. Це найвища позначка з 7 серпня, за даними FactSet.

Підтримку дорогоцінному металу у вівторок надає зниження прибутковості держоблігацій США і курсу долара в очікуванні даних про інфляцію і ринок праці в Сполучених Штатах.

Значення індексу PCE Core, за яким уважно стежить Федеральна резервна система під час оцінки ризиків інфляції, буде оприлюднено в четвер, а звіт про безробіття і зростання робочих місць за серпень – у п’ятницю.

Політика Федрезерву все ще є найважливішим чинником для трейдерів, написав інвестиційний директор Zaye Capital Markets Наїм Аслам.

“Низьке безробіття означає, що інфляція, найімовірніше, залишиться підвищеною протягом тривалого часу, а отже, є ризики нових дій з боку ФРС, – зазначив він. – Це обмежує підйом цін на дорогоцінний метал”.