October 19, 2024
Політика

ЗСУ продовжують стримувати наступ окупантів на трьох східних напрямках – Маляр

Вер 4, 2023

Київ. 4 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Сили оборони успішно відбивають атаки і стримують наступ російських окупантів на куп’янському, лиманському та бахмутському напрямках, також зафіксовано певні успіхи в районі Кліщіївки (Бахмутський район Донецької обл.), інформує заступник міністра оборони України Ганна Маляр у понеділок уранці.

“На куп’янському напрямку наші сили оборони відбивають по кілька ворожих атак за день і не дають ворогу просуватися вперед. Кількість обстрілів з боку росіян залишається високою. На лиманському напрямку противник веде безуспішні наступальні дії в районах Новоєгорівки, Білогорівки Луганської області та продовжує перегрупування військ. На бахмутському напрямку противник веде оборонні дії з метою стримування просування наших військ і безуспішно робить спроби відновити втрачене положення в районах Кліщіївки, Курдюмівки, Озарянівки Донецької області”, – написала вона в телеграм-каналі.

До того ж росіяни зосереджували основні зусилля на наступі на авдіївському та мар’їнському напрямках для покращення тактичного положення.

“Там ворог безуспішно наступав у районах Сєверне, Авдіївка, Мар’їнка, Красногорівка, Новомихайлівка на Донеччині”, – зазначила Маляр.

Водночас на запорізькому та херсонському напрямках противник захищається і продовжує обстрілювати позиції українських підрозділів і цивільних об’єктів у Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях, активно застосовуючи баражувальні боєприпаси “Ланцет”.

ЗСУ продовжують наступальну операцію на мелітопольському напрямку і мали успіх у районі Новоданилівка-Новопрокопівка, закріплюються на досягнутих рубежах.

“Ворог на півдні зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці, здійснює переміщення підрозділів і військ, застосовує резерви”, – зазначила заступник міністра.

Джерело: https://t.me/annamaliar/1051