October 25, 2024
Політика

Кабмін доручив створити в місцевих держадміністраціях підрозділи з ветеранської політики до 1 жовтня 2023 року

Лип 12, 2023

Київ. 12 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів доручив головам обласних, Київської міської, районних державних адміністрацій до 1 жовтня 2023 року забезпечити створення самостійних структурних підрозділів з питань ветеранської політики в межах встановленої граничної чисельності працівників місцевих державних адміністрацій.

Згідно з постановою №702 від 11 липня, уряд схвалив пропозицію Міністерства у справах ветеранів щодо ліквідації його територіальних органів як структурних підрозділів апарату міністерства.

У зв’язку з чим Мінветеранів доручено у двомісячний строк забезпечити затвердження методичних рекомендацій щодо розроблення положень про структурні підрозділи місцевих державних адміністрацій з питань ветеранської політики з обов’язковим урахуванням у них повноважень, необхідних для реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Вітчизною, постраждалих учасників Революції гідності, членів сімей таких осіб та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, а також забезпечення прав і свобод зазначених осіб під час переходу від військової служби до цивільного життя.