October 19, 2024
Економіка

Кабмін перерозподілив 107 млн грн освітньої субвенції – Шмигаль

Лип 7, 2023

Київ. 7 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів України перерозподілив 107 млн грн освітньої субвенції, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Зупинюся на ще одному сьогоднішньому рішенні уряду, яке прямо не стосується відновлення, але є важливим елементом стійкості наших громад і регіонів. Сьогодні уряд перерозподілить освітню субвенцію на 107 млн гривень”, – сказав Шмигаль на засіданні уряду в п’ятницю.

За його словами, близько 85 млн грн додатково спрямовано Херсонській області, щоб провести всі необхідні виплати вчителям, зокрема, заплатити відпускні вчителям регіону, які перебувають у простої.

Як уточнив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграмі, цей перерозподіл дасть змогу здійснювати оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників в окремих територіальних громадах, де було допущено помилки при заповненні персональних даних учнів, та здійснити своєчасну і повну виплату відпускних для педагогічних працівників Херсонської області, які знаходяться на простої.

Джерело: https://t.me/tmelnychuk/2681