October 22, 2024
Політика

Кабмін розширив коло іноземців, які мають право на отримання дозволу на імміграцію в Україну

Сер 29, 2023

Київ. 29 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів розширив коло іноземців та осіб без громадянства, які мають право на отримання дозволу на імміграцію в Україну.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграмі, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду у вівторок.

Зокрема, внесено зміни до постанови “Про затвердження Порядку формування квоти імміграції”.

Так, розширено коло іноземців та осіб без громадянства, які мають право на отримання дозволу на імміграцію в Україну, особами, які прослужили в Державній спеціальній службі транспорту України та Національній гвардії України три і більше років, а також особами, які служили у Збройних силах України, Державній спеціальній службі транспорту України та Національній гвардії України (незалежно від строку військової служби) і були визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби за станом здоровʼя за наслідками захворювань, поранень (травм, контузій, каліцтв), одержаних під час виконання обовʼязків військової служби.

Також віднесено до повноважень Міністерства оборони та Національної гвардії подання пропозицій до Державної міграційної служби щодо встановлення квоти імміграції для вищезазначених категорій осіб.

Джерело: https://t.me/tmelnychuk/3087