October 18, 2024
Політика

Кабмін України дозволив обирати за фіксовану плату номерні знаки, якщо їх комбінації не віднесено до цінних

Чер 30, 2023

Київ. 30 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів України дозволив обирати за фіксовану плату номерні знаки, якщо їх комбінації не віднесено до цінних. Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду в п’ятницю, повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграмі.

Зокрема внесено зміни до постанови “Про затвердження Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів” щодо видачі номерних знаків у територіальному сервісному центрі МВС або присвоєння буквено-цифрової комбінації номерних знаків без їх видачі за бажанням власника.

Внесено також зміни до постанови “Про затвердження переліку платних послуг, які надаються підрозділами Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції та Державної міграційної служби, і розміру плати за їх надання”.

Отже, цими змінами запроваджено можливість, окрім отримання номерних знаків із відповідними комбінаціями, за які передбачено додаткову плату (так звані цінні номерні знаки), присвоювати такі комбінації без виготовлення номерного знака.

Крім того, передбачено можливість за фіксовану плату обирати номерні знаки або буквено-цифрову комбінацію, якщо їх комбінації не віднесено до цінних.

Встановлено також плату за попереднє замовлення (бронювання) обраних номерних знаків (їх буквено-цифрової комбінації).

Згідно з повідомленням пресслужби МВС, під час державної реєстрації авто (за бажанням особи) буде надано право вибору номерного знака (або його буквено-цифрової комбінації) з подальшим виготовленням у спеціалізованих суб’єктів господарювання.

Також запроваджується можливість бронювання номерних знаків або буквено-цифрової комбінації (вартістю 9 грн/доба).

Крім того, встановлюється вартість обрання бажаної буквено-цифрової комбінації під час реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу (у розмірі 300 грн., крім платних номерних знаків).

“Реалізація акта забезпечить додаткову гнучкість та варіативність у процесах надання заявникам адміністративних послуг, пов’язаних із державною реєстрацією (перереєстрацією) транспортних засобів”, – зазначають у відомстві.

Джерело: https://t.me/tmelnychuk/2630