October 17, 2024
Економіка

Кабмін установив вимоги до облаштування місць тимчасового проживання переселенців

Вер 1, 2023

Київ. 1 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів установив вимоги до облаштування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

“Сьогодні Кабмін схвалив постанову, яка затверджує порядок функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Вона вперше визначає механізм створення та обліку таких місць, а також мінімальні вимоги для життєзабезпечення ВПО”, – ідеться в повідомленні пресслужби Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зокрема, передбачено поділ приміщень на місця загального користування та з обладнаними ліжко-місцями, а також встановлюються вимоги до температурного режиму, мінімальної площі для одного ліжко-місця, обладнання кухнями, душовими та туалетними кімнатами, пральними машинами та іншим.

У зв’язку з чим обласні та Київська міська військова адміністрація зобов’язані в шестимісячний термін привести умови місць тимчасового проживання у відповідність до затверджених стандартів.

Крім того, рішенням уряду доручено цим військовим адміністраціям провести моніторинг стану та облаштування місць тимчасового проживання, а також затвердити список таких місць на території відповідної області.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/16230