October 26, 2024
Політика

Керівника однієї з дослідних станцій Карпатського регіону НААН України затримано за хабар – Нацполіція

Сер 25, 2023

Київ. 25 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Правоохоронці затримали керівника однієї з дослідних станцій Карпатського регіону НААН України, який вимагав неправомірну вигоду в розмірі 180 тис. гривень, повідомляє прес-служба Національної поліції.

“Викрили протиправну діяльність керівника дослідної станції оперативники Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції. За безперешкодне укладення договору про користування приміщенням, що перебуває на балансі установи, він вимагав 180 тис. грн неправомірної вигоди”, – йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Нацполіції в п’ятницю.

Зазначено, що за хабар затриманий обіцяв надати безперешкодний доступ до приміщення для зберігання матеріальних цінностей, які належали фізичній особі – підприємцю.

“Тим самим реалізовувався механізм прихованої оренди майна дослідної станції”, – наголошують у поліції.

У середу, 23 серпня, керівника станції затримано під час одержання першої частини неправомірної вигоди в розмірі 60 тис. грн.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років, із конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Джерело: https://www.npu.gov.ua/news/180-tys-hrn-khabaria-za-ukladannia-dohovoru-natspolitsiia-zatrymala-kerivnyka-odniiei-z-doslidnykh-stantsii-karpatskoho-rehionu-naan-ukrainy