October 27, 2024
Економіка

Китайська влада і регулятори пом'якшили вимоги до іпотечних позичальників – ЗМІ

Сер 25, 2023

Київ. 25 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Народний банк Китаю (НБК, центробанк країни), міністерство житла, міського та сільського будівництва і Національне управління фінансового регулювання (National Administration of Financial Regulation, NAFR) КНР пом’якшили вимоги до іпотечних позичальників для стимулювання попиту на ринку нерухомості, пише The Wall Street Journal із посиланням на агентство “Сіньхуа”.

Влада і регулятори пом’якшили вимоги для тих, хто купує житло не вперше. Раніше сприятливі умови отримання іпотеки поширювалися тільки на покупців першого житла. Тепер їх також застосовуватимуть до людей, на членів сімей яких не зареєстрована житлова нерухомість.

Покупцям першого житла, як правило, пропонують нижчі ставки за іпотекою, зазначає WSJ. Окрім того, для них діють пільгові вимоги до розміру початкового внеску (20% загальної вартості об’єкта).

Китайська влада впродовж декількох місяців докладає зусиль для подолання тривалого спаду у сфері нерухомості, що уповільнює відновлення економіки країни. Зокрема з метою стимулювання продажу було послаблено обмеження на купівлю житла в багатьох містах.

Видання Yicai минулого тижня також повідомляло, що НБК посилить фінансову підтримку ринку оренди, реновації так званих міських сіл і будівництва доступного житла.