October 21, 2024
Економіка

Китайська Trip.com виділить співробітникам мільярд юанів на стимулювання народжуваності

Чер 30, 2023

Шанхай. 30 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Китайська Trip.com Group Ltd., оператор онлайн-турагентства направить мільярд юанів ($140 млн) на субсидії співробітникам, щоб спонукати їх мати більше дітей.

Trip.com буде щорічно виплачувати співробітникам, які пропрацювали в компанії не менше ніж три роки, по 10 тис. юанів на кожну народжену дитину до досягнення нею 5 років, ідеться в повідомленні компанії.

Засновник і головний виконавчий директор Trip.com Джеймс Лян, демограф за фахом, неодноразово заявляв публічно про демографічну кризу в Китаї.

“Ми маємо намір надати нашим співробітникам фінансову підтримку, яка підштовхне їх до того, щоб заводити або розширювати сім’ї без шкоди для професійних цілей”, – наводяться слова Ляна в повідомленні компанії.

Чисельність населення Китаю 2022 року знизилася вперше більш ніж за 60 років – на 850 тис., до 1,412 млрд осіб, свідчать дані Державного статистичного управління КНР. Народжуваність у країні минулого року впала до рекордно низького рівня – 6,77 новонароджених на 1000 осіб.

ADR Trip.com у Нью-Йорку подорожчали на 1% з початку поточного року.