October 18, 2024
Економіка

Китайський інтернет-гігант Baidu відкрив доступ до свого аналога ChatGPT

Сер 31, 2023

Київ. 31 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Китайський інтернет-гігант Baidu Inc. відкрив широкому загалу повний доступ до свого чат-боту Ernie Bot, що використовує технології штучного інтелекту (ШІ), передає Associated Press.

Ernie Bot позиціонується як альтернатива популярному ChatGPT для користувачів, які розмовляють китайською мовою, писала Financial Times.

Чат-бот Baidu може генерувати текст і зображення у відповідь на запити користувачів і доступний через офіційний веб-сайт і застосунок, який можна завантажити лише в китайських магазинах застосунків. При цьому до полудня четверга Ernie Bot очолив рейтинг безкоштовних застосунків китайського магазину Apple для пристроїв на базі iOS, вказує AP.

Відкриття доступу до Ernie Bot дасть змогу Baidu отримувати масштабний зворотний зв’язок від реальних користувачів, що допоможе вдосконалити базові моделі Ernie і Baidu, наводить агентство слова глави компанії Робіна Лі.

У червні Baidu представив Ernie 3.5 – чергову версію базової моделі, яку використовує Ernie Bot. За даними China Science Daily, під час бета-тестування вона перевершила ChatGPT версії 3.5 в оцінці загальних здібностей, а за низкою пов’язаних із китайською мовою функцій показала результати кращі, ніж велика мовна модель GPT-4, на якій побудований американський чат-бот.

Великі мовні моделі використовуються для формування зв’язного тексту, зображень і програмного коду.

Дві інші китайські компанії зі сфери ШІ – Baichuan і Zhipu AI – у четвер також представили свої мовні моделі.

У квітні Alibaba Cloud, що належить китайській Alibaba Group Holding, представила мовну модель Tongyi Qianwen. Телеканал СNBC називав технологію аналогом ChatGPT.

Акції Baidu подорожчали на 2,1% за підсумками торгів у Гонконзі в четвер.