October 22, 2024
Економіка

Київська область хоче до листопада купити 43 шкільних автобуси майже за 128 млн грн

Чер 29, 2023

Київ. 29 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Департамент науки і освіти Київської обласної держадміністрації (КОДА) до 31 жовтня 2023 року має намір закупити 43 шкільних автобуси на очікувану суму 127,84 млн грн.

Згідно з оголошеними 28 червня торгами за процедурою запиту ціни пропозиції, такі пропозиції приймаються до 3 липня.

Технічними характеристиками визначено, зокрема, що автобуси мають бути випущені не раніше 2022 року, мати від 26 сидячих місць для школярів і двох – для осіб, які їх супроводжують, і членів екіпажу, відповідати екостандарту Євро 5.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів постановою від 28 квітня 2023 року затвердив Порядок та умови надання субвенції з держбюджету місцевим бюджетам (у поточному році субвенція становить 1 млрд грн) на придбання шкільних автобусів.

Закупівлю проводять із використанням електронного каталогу (ProZorro Market) за процедурою запиту ціни пропозицій, яка дає змогу замовнику обрати найкращу цінову пропозицію за чотири дні і нижче, ніж у відкритих торгах.

Шкільні автобуси купуються за умови співфінансування з держбюджету (щонайменше 70%) та місцевих бюджетів.

Субвенція бюджету Київської області становить 87,95 млн грн.

Як повідомлялося, низка областей уже провели або проводять такі закупівлі. Зокрема, найкращою пропозицією в оголошеній 23 червня аналогічній процедурі придбання 28 шкільних автобусів Одеської ОДА стала пропозиція Торгового дому “Еталон Авто” з автобусами Чернігівського автозаводу за 82,46 млн грн. Другою була пропозиція АТ “Дніпропетровськ-Авто” (корпорації “УкрАвто”) з автобусами ЗАЗ за 82,6 млн грн (очікувана ціна закупівлі).