October 16, 2024
Корецьке родовище гранітів змінює користувача
Uncategorized Бізнес Новини Новини

Корецьке родовище гранітів змінює користувача

Лип 25, 2024

Державна служба геології та надр України погодила внесення змін до спеціального дозволу №4383, наданого ТОВ «Холдингова компанія «Надра України» для видобування граніту родовища Корецьке (у тому числі Південно-західна частина) у Рівненській обл..

Як повідомляє NADRA.INFO із посиланням на наказ Держгеонадр від 24.07.2024 №332 (завантажити), зміни до спеціального дозволу на користування надрами вносяться у звʼязку з відчуженням.

ТОВ «Холдингова компанія «Надра України» належить Валентині Хитик (через чеську Kristi Company S.R.O) і Юрію Біжану (власник 50% товариства з 2022 р.). Від березня 2024 р. компанію очолює Юрій Литвинчук (YouControl). Інших спецдозволів на надра, крім відчужуваного, компанія не має.

Кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Друга гранітна компанія» із часткою 40% зазначений Віктор Мельник. Керівник – Юрій Поліщук (YouControl). За даними Держгеонадр станом на липень 2024 р., ТОВ «Друга гранітна компанія» володіє двома дійсними спецдозволами (обидва придбані з аукціонів Держгеонадр): №5562 на Негребівське родовище піску в Житомирській обл. та №6522 на Гвіздівське родовище граніту в Рівненській обл..

За даними Публічного аудиту надрокористування, граніти та гнейсо-граніти Корецького родовища придатні для застосування в якості каменю облицювального і сировини для бутового каменю та щебеню.

Нагадаємо, Держгеонадра анулювали спеціальний дозвіл, наданий ТОВ «Гранітекспо» з метою видобування гранітів Сарновицького родовища в Житомирській обл..

https://nadra.info/category/market/

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *