October 18, 2024
Економіка

Кількість робочих місць у США в серпні збільшилася сильніше за прогноз, безробіття несподівано зросло до 3,8%

Вер 1, 2023

Вашингтон. 1 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кількість робочих місць в економіці США в серпні збільшилася на 187 тис., йдеться в повідомленні міністерства праці країни.

Згідно з переглянутими даними, у липні показник зріс на 157 тис., а не на 187 тис., як було оголошено раніше.

Експерти в середньому очікували підвищення на 170 тис., повідомляє Trading Economics.

Безробіття в США в серпні піднялося до максимуму з лютого минулого року і становило 3,8% порівняно з 3,5% попереднього місяця, за даними Мінпраці. Аналітики не очікували зміни показника.

Темпи приросту кількості робочих місць були нижчими за 200 тис. за підсумками трьох місяців поспіль, що свідчить про поступову стабілізацію ринку праці, зазначає MarketWatch.

У приватному секторі кількість робочих місць минулого місяця підскочила на 179 тис., у державному зросла лише на 8 тис. Їхня кількість у сфері охорони здоров’я підвищилася.

Натомість кількість у сфері охорони здоров’я підвищилася на 71 тис., в організації дозвілля та відпочинку – на 40 тис., у соціальному забезпеченні – на 26 тис., у будівельному секторі – на 22 тис. Тим часом сфера транспорту і зберігання втратила 34 тис. робочих місць, насамперед, через банкрутство Yellow, однієї з найбільших компаній у сфері вантажних перевезень США.

Середня погодинна оплата праці в приватному секторі в серпні зросла на 0,2% відносно попереднього місяця. У річному вираженні показник піднявся на 4,3%. Аналітики очікували підвищення на 0,3% і 4,4% відповідно.

Середня тривалість робочого тижня збільшилася до 34,4 години порівняно з 34,3 години попереднього місяця.

Частка участі населення в робочій силі підвищилася до 62,8% з 62,6% у липні. Це найвищий показник із лютого 2020 року. Експерти не прогнозували зміни.