October 27, 2024
Політика

МОК закликав спортивні організації "делікатно" ставитися до українських спортсменів – ЗМІ

Лип 27, 2023

Київ. 27 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міжнародний олімпійський комітет закликав спортивні федерації проявляти делікатність під час проведення змагань між українськими спортсменами та росіянами, які виступають під нейтральними прапорами, у зв’язку з дискваліфікацією Ольги Харлан на чемпіонаті світу з фехтування в четвер.

“Ми закликаємо міжнародні федерації підходити до ситуацій, пов’язаних з українськими та окремими нейтральними спортсменами, з необхідним ступенем делікатності. Ми, як і раніше, повністю солідарні з українськими спортсменами”, – заявили в МОК, повідомляє Agence France-Presse.

Раніше в четвер в 1/32 фіналу чемпіонату світу з фехтування українка Ольга Харлан перемогла росіянку Анну Смирнову з рахунком 15:7, однак після бою відмовилася потиснути їй руку. Росіянка подала скаргу про порушення правил Міжнародної федерації та 50 хвилин відмовлялася йти з доріжки, чекаючи на рішення комітету. Спочатку FIE відхилила протест росіянки й дозволила Харлан вийти в наступний раунд, проте пізніше стало відомо про її дискваліфікацію.

Джерело: https://www.france24.com/en/europe/20230727-%F0%9F%94%B4-live-putin-to-host-african-leaders-at-two-day-st-petersburg-summit