October 17, 2024
Політика

МСЕК уже встановили інвалідність понад 17 тис. військовослужбовців, які дістали поранення, – Ляшко

Вер 1, 2023

Київ. 1 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Медико-соціальні експертні комісії (МСЕК) уже встановили інвалідність понад 17 тис. військовослужбовців, які дістали поранення, повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“У випадку, коли за результатами ВЛК є втрата функціональності, яка призводить до встановлення певної групи інвалідності, МСЕК виїжджають до лікарні і проводять засідання біля ліжка пораненого. Ми вже провели 1,5 тис. таких засідань, оглянуто і встановлено певну групу інвалідності більш як 17 тисячам військовослужбовців, які дістали поранення і потребують встановлення групи інвалідності”, – сказав він в ефірі телемарафону в п’ятницю.

Він також нагадав, що через велике звернення до військово-лікарських комісій для встановлення військовослужбовцям статусу “обмежено придатний для військової служби” було ухвалено рішення про створення електронної черги.

“Начмед військової частини може записати людей до певної ВЛК на огляд і людина приїжджає в певний час. Юридично це врегульовано”, – сказав він.