October 22, 2024
Економіка

Мінвідновлення очікує від Мінкульту запуску процесу оцифрування історичних ареалів для внесення до ЄДЕССБ

Сер 29, 2023

Київ. 29 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України (Мінвідновлення) очікує восени старту процесу оцифрування даних про межі історичних ареалів у населених пунктах для внесення їх до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ).

“На сьогодні є величезний план роботи з Мінкультом, зокрема щоб інформація, яка стосується охорони культурних пам’яток і меж історичних ареалів, була частиною електронної системи, чи то ЄДЕССБ, чи то іншого ресурсу. Для замовників, забудовників працювати в історичних ареалах без такої інформації просто неможливо”, – повідомила голова комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк (партія “Слуга народу”) під час зустрічі з проєктувальниками та архітекторами E-construction talks.

За інформацією представників е-системи, питання внесення даних про межі історичних ареалів до ЄДЕССБ вирішується вже близько двох років. Зокрема, завдання Мінкульту – розроблення порядків та оцифрування таких даних для населених пунктів, де межі історичних ареалів затверджено.

“Ми оцифруємо межі історичних ареалів, внесемо їх у систему, й обмеження діятимуть лише в цих межах, а на решті території можна буде використовувати схему забудови. Ми дуже сподіваємося, що наприкінці вересня розпочнеться процес приймання цих меж із боку Мінкульту”, – повідомили в ЄДЕССБ.