October 22, 2024
Економіка

Мінекономіки затвердило новий склад наглядової ради "Експортно-кредитного агентства"

Чер 29, 2023

Київ 29 червня ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА- Міністерство економіки України 23 червня 2023 року затвердило склад нової наглядової ради “Експортно-кредитного агентства” (ЕКА).

Як повідомляють на сайті міністерства, до складу наглядової ради увійшли незалежні члени: Сергій Карпенко, Данило Федорчук, Денис Гарасюта та представники держави – Тарас Качка, Олексій Соболєв.

Згідно з повідомленням, Сергій Карпенко – має понад 10 років досвіду роботи в банківській сфері України, зокрема, в таких банках як Ощадбанк і ПУМБ. Два роки працював у НБУ, де, зокрема, займався питаннями реформування банківського ринку.

Данило Федорчук – професійний юрист, експерт у сфері міжнародного права. Директор з правових питань “Укроборонпрому”. До цього – директор юридичного департаменту Антимонопольного комітету України та радник голови.

Денис Гарасюта 13 років працював на керівних посадах у банках, з яких – вісім років у ПриватБанку.

Тарас Качка – чинний заступник міністра економіки, торговий представник України. У 2016-2019 роках – заступник виконавчого директора фонду “Відродження”. Працював у Міністерстві аграрної політики та продовольства України та Міністерстві юстиції України, був уповноваженим із питань підприємництва при Державній фіскальній службі України.

Олексій Соболєв – чинний заступник Міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації. У 2015-2016 роках був радником міністра інфраструктури України: координував проєкти з підвищення прозорості діяльності, відкритих даних та покращення корпоративного управління державними підприємствами. Колишній директор держпідприємства “Прозорро.Продажі”.

“Нинішній склад наглядової ради ЕКА відповідає вимогам колективної придатності”, – зазначила перша віцепрем’єр-міністерка України, міністерка економіки Юлія Свириденко, слова якої наводяться в повідомленні.