October 17, 2024
Політика

Міноборони Польщі сформує дві нові загальновійськові дивізії

Сер 31, 2023

Київ. 31 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – У Польщі створюють дві нові загальновійськові дивізії, повідомило Міністерство національної оборони Польщі в четвер агентству PAP.

“Формуються дві додаткові загальновійськові дивізії”, – йдеться в повідомленні.

“Це означає, що в кінцевому підсумку Військо Польське матиме шість тактичних з’єднань із відповідним забезпеченням та озброєнням”, – пояснили в польському Міноборони.

Уточнюється, що однією з дивізій, що формуються, стане 1 піхотна дивізія легіонів. Як повідомлялося раніше, вона розпочне несення служби на кордоні з Білоруссю до кінця осені. Дивізія, що складається з чотирьох бригад, дислокуватиметься на території Підляського воєводства на північному сході Польщі. Вона буде озброєна американськими танками Abrams і південнокорейськими танками K-2. У її складі діятиме артилерійська бригада, озброєна самохідними гаубицями виробництва Польщі Krab та Південної Кореї К-9, а також безпілотними системами розвідки.

Подробиць про ще одну дивізію, що формується, наразі не наводять, крім того, що вона дислокуватиметься в центральній частині Польщі, на південь від Варшави.