October 26, 2024
Політика

Міносвіти презентує концепцію і стандарт старшої профільної школи в жовтні

Сер 25, 2023

Київ. 25 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністерство освіти і науки України презентує концепцію і стандарт старшої профільної школи в жовтні 2023 року, повідомив заступник міністра Андрій Сташків.

“Восени, я думаю, вже в жовтні 2023 року ми презентуємо концепцію і стандарт старшої профільної школи. Наразі ми працюємо над моделями фінансування… Слід розуміти, що пілот старшої профільної школи буде ще складнішим за пілот базової. Тому пілот ми розпочнемо не у 2026 році, за рік до початку роботи старшої профільної школи, а вже у 2025 році. Хочемо, щоб у нас було два роки для пілотування нової моделі роботи старшої школи, нових програм, вільного вибору освітньої траєкторії учня”, – сказав Сташків на “Серпневій конференції” в п’ятницю.

За його словами, пілотування реформи старшої профільної школи відбуватиметься в академічних ліцеях, які мають бути створені.

Міністр також зазначив, що міністерство працює над моделями фінансування профільних ліцеїв.

Окрім того, Сташків розповів, що відомство погоджує з урядом рішення щодо виділення коштів на впровадження “Нової української школи” в базовій школі. Зокрема це фінансування піде на: закупівлю засобів навчання для 5-6 класів; купівлю засобів навчання та навчально-методичної літератури, мультимедійного та комп’ютерного обладнання, меблів для пілотних класів; підвищення кваліфікації вчителів.

Заступник міністра також зазначив, що пілотування стандарту базової освіти продовжиться з 1 вересня в сьомих пілотних класах у 145 школах.