October 18, 2024
Економіка

Мін'юст США і SEC вивчать секретний проєкт Tesla з будівництва будинку для CEO Ілона Маска

Сер 31, 2023

Київ. 31 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністерство юстиції та Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) займуться розслідуванням щодо Tesla після того, як стало відомо про секретний проєкт автовиробника з будівництва будинку для глави компанії Ілона Маска, йдеться в матеріалі The Wall Street Journal.

У липні видання повідомляло, що члени ради директорів Tesla почали власне розслідування щодо нецільового витрачання коштів компанії та ролі Маска в цьому процесі.

Зі змісту внутрішніх документів випливало, що для спорудження скляного будинку, який отримав назву Project 42, планувалося закупити спеціальне скло на суму в кілька мільйонів доларів США.

Федеральний окружний суд Південного округу Нью-Йорка (SDNY) і SEC запросили у Tesla відомості про виплати компанії Маску, мету проєкту і витрати на його реалізацію.

Роботи над Project 42 почалися ще 2022 року. Будівля мала розташовуватися неподалік від м.Остін, де розташована штаб-квартира автовиробника. Про поточний стан проєкту наразі нічого не відомо.

SDNY, SEC і Tesla не дають жодних коментарів з приводу розслідування.

Акції компанії втрачають у ціні 0,5% під час попередніх торгів у четвер. З початку поточного року їхня вартість збільшилася більш ніж удвічі, тоді як індекс Nasdaq Composite за той самий період зріс на 34%.