October 25, 2024
Політика

Міністерка торгівлі США прибула до Китаю для зміцнення ділових зв'язків між двома найбільшими економіками світу

Сер 28, 2023

Київ. 28 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністерка торгівлі США Джина Раймондо прибула до Пекіна в неділю з чотириденним візитом, метою якого є зміцнення ділових зв’язків між двома найбільшими економіками світу, повідомляє Reuters.

Водночас, передає агентство, у США наголошують, що торговельні заходи, вжиті США в сфері національної безпеки, не підлягають обговоренню.

Якби ви хотіли дати девіз цій поїздці та місії, то він звучить так: “Захищайте те, що мусите, і просувайте те, що можете”, – сказала Раймондо перед відльотом до Китаю, додавши, що під час візиту переслідуватиме суто практичні цілі.

“Ми хочемо мати стабільні торговельні відносини, а основою цього є регулярне спілкування. Нам необхідно спілкуватися, щоб уникати конфліктів”, – наголосила міністерка.

Чотириденний візит відбувається на тлі ускладнення відносин Вашингтона з Пекіном у зв’язку з тим, що США, як і їхні союзники, прагнуть перекрити Китаю доступ до найбільш передових моделей напівпровідників, саме тоді як Пекін обмежив постачання від відомої компанії Micron Technology і оштрафував американську фірму Mintz Group на $1,5 млн за проведення “несанкціонованих статистичних робіт”.

Як повідомляє Reuters, міністерка торгівлі США, яку після прибуття зустрів представник Міністерства торгівлі Китаю Лінь Фен, проведе двосторонні зустрічі з китайськими офіційними особами в понеділок і вівторок у Пекіні, після чого вирушить до Шанхая. До неї приєднається посол США в Китаї Ніколас Бернс.

Джерело: https://www.reuters.com/markets/us-commerce-chief-seeks-trade-tourism-boost-china-talks-2023-08-27/