October 28, 2024
Економіка

Нафта дешевшає після виходу даних щодо ринку праці США, Brent близько $83,1 за барель

Сер 24, 2023

Київ. 24 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ціни на нафту еталонних марок знижуються ввечері в четвер на тлі зміцнення долара США після виходу сильних даних щодо американського ринку праці.

Ціна жовтневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 17:46 кч становить $83,06 за барель, що на 15 центів (0,18%) нижче за показник на закриття попередньої сесії.

Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на жовтень на торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на зазначений час знизилися на 4 центи (0,05%) і сягнули $78,85 за барель.

Індекс DXY, що відображає вартість американської валюти щодо шести інших основних світових валют, підвищується на 0,3% під час торгів у четвер, що знижує привабливість сировинних товарів, які торгуються в ній.

Раніше в четвер міністерство праці США повідомило про скорочення минулого тижня кількості американців, які вперше звернулися по допомогу з безробіття, на 10 тис. – до 230 тис. із переглянутих 240 тис. тижнем раніше. Експерти, чию середню оцінку наводить Trading Economics, очікували зростання кількості заявок до 240 тис. з оголошеного раніше рівня в 239 тис.

Сильні дані з ринку праці підвищують імовірність підвищення відсоткових ставок Федеральною резервною системою (ФРС). У п’ятницю голова Федрезерву Джером Павелл виступить на економічному симпозіумі в Джексон-Хоулі, де традиційно беруть участь глави світових центробанків, міністри фінансів, наукові діячі та учасники фінансового ринку.