October 27, 2024
Економіка

Нафта прискорила зростання, Brent вище $81 за барель уперше з кінця квітня

Лип 13, 2023

Київ. 13 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ціни на нафту еталонних марок прискорили зростання ввечері в четвер після виходу даних про виробничу інфляцію в США.

Ціна вересневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 17:56 кч становить $81,06 за барель, що на 95 центів (1,19%) вище за показник на закриття попередньої сесії. Глобальний бенчмарк перевищив позначку у $81 за барель вперше з 26 квітня.

Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на серпень на торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу підвищилися на 87 центів (1,15%) і становили $76,62 за барель.

Ціни виробників у Штатах у червні зросли на 0,1% у річному вираженні – мінімальними темпами з вересня 2020 року, йдеться у звіті міністерства праці. У травні, згідно з переглянутими даними, ціни збільшилися на 0,9%, а не на 1,1%, як повідомлялося раніше.

Експерти, чию середню оцінку наводить Trading Economics, очікували зниження темпів зростання в червні до 0,4%.

Інвестори розраховують, що “охолодження” інфляції в Штатах дасть змогу Федеральній резервній системі (ФРС) завершити цикл посилення грошово-кредитної політики раніше, ніж очікувалося, зазначає MarketWatch.

Нафтовий ринок цього року побоювався, що агресивне підвищення ставок призведе до рецесії в економіці США, пише Investing.com.