October 22, 2024
Економіка

Нафта стабілізувалася, Brent біля $84,45 за барель

Сер 29, 2023

Київ. 29 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Зростання цін на нафту загалом зійшло нанівець увечері у вівторок, інвестори стежать за наближенням урагану “Ідалія” до узбережжя Флориди.

Жовтневі ф’ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 17:50 кч подорожчали на 3 центи (0,04%) – до $84,45 за барель.

Котирування ф’ючерсів на WTI на жовтень на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на зазначений час підвищилися на 4 центи (0,05%) – до $80,14 за барель.

Увага трейдерів спрямована на тропічний шторм “Ідалія”, який, як очікується, переросте в ураган у східній частині Мексиканської затоки й у середу обрушиться на західне узбережжя Флориди.

“Поки що ми не очікуємо, що шторм суттєво вплине на видобуток нафти на сході Мексиканської затоки, але можуть спостерігатися локальні перебої попиту на нафтопродукти”, – написали аналітики StoneX під керівництвом Алекса Гоудса.

Негативно впливають на нафтові котирування побоювання щодо світової економіки, зокрема на тлі слабких статданих із Китаю.

“Здається, що серед економічних новин головне місце посідають проблеми Китаю, і це негативний фактор. Крім того, літній сезон водіння наближається до кінця”, – написав президент Strategic Energy & Economic Research Майкл Лінч.