October 24, 2024
Економіка

На куп'янському напрямку ворог створює мінно-вибухові загородження вздовж кордону в Бєлгородській області – Маляр

Сер 28, 2023

Київ. 28 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Противник продовжує спроби наступати на куп’янському, лиманському, бахмутському, авдіївському та мар’їнському напрямках, скрізь тривають важкі бої, повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

“На куп’янському напрямку ворог створює мінно-вибухові загородження вздовж кордону в Бєлгородській області. Шукає слабкі місця в нашій обороні, щоб прорвати її. На лиманському напрямку противник готується до перегрупування військ. Веде безуспішні наступальні дії в районах Новоєгорівки, південно-західніше від Кремінної, Білогорівки Луганської області та Веселого Донецької області”, – написала вона в телеграм-каналі.

За словами Маляр, на бахмутському напрямку противник намагається всіма силами стримати просування українських сил уперед. Зокрема, ворог безуспішно спробував відновити втрачене положення в районах Оріхове-Василівка та Кліщіївка Донецької області.

“Під час ведення успішних бойових дій сил оборони витіснили противника з позицій у районах східніше та в центральній частині Кліщіївки Донецької області. Звільнена площа на бахмутському напрямку становить 44 кв. км. Звільнено за тиждень 1 кв. км”, – повідомили в Міноборони.

Також на авдіївському, мар’їнському напрямках противник зосереджував основні зусилля на веденні наступальних дій з метою встановлення повного контролю над населеним пунктом Мар’їнка та оточення населеного пункту Авдіївка Донецької області.

Як зазначила Маляр, ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Степового, Авдіївки, Мар’їнки, Новомихайлівки та Вугледара Донецької області.

Джерело: https://t.me/annamaliar/1042