October 18, 2024
Економіка

На Харківщині колишнього сільського голову підозрюють у службовому підробленні та зловживанні владою – прокуратура

Чер 26, 2023

Харків. 26 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Слідчі поліції за процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області повідомили про підозру в зловживанні владою та службовому підробленні (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України) колишньому сільському голові.

“Підозрюваному загрожує до шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 500 до 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”, – повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

За даними слідства, у 2018 році голова однієї з сільських рад Барвінківського району (у результаті адміністративно-територіальної реформи Барвінківський район включено до складу Ізюмського) уклав із товариством з обмеженою відповідальністю договір підряду на виконання робіт із будівництва амбулаторії загальної практики – сімейної медицини.

Сільський голова, розуміючи, що роботи за договором виконано не в повному обсязі, підписав акт приймання виконаних робіт, у який підрядник вніс недостовірні відомості. Пізніше на підставі цього документа на рахунок фірми-підрядника було перераховано майже 1,2 млн грн бюджетних коштів. У такий спосіб було завдано матеріальної шкоди Барвінківській міській територіальній громаді Ізюмського району.