October 19, 2024
Економіка

На Харківщині 19 шкіл, 15 вишів і 12 закладів профосвіти розпочнуть навчальний рік у змішаному форматі – Синєгубов

Сер 30, 2023

Харків. 30 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – У Харкові з 1 вересня навчання у змішаному форматі планують у 19 школах, які проводитимуть уроки у спеціально підготовлених приміщеннях на станціях метро, усі інші школи в місті та області навчатимуть дітей дистанційно, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

“(19 шкіл – ІФ-У) – це 3% від загальної кількості шкіл в області. Решта закладів середньої освіти працюватимуть в онлайн-режимі”, – сказав Синєгубов на брифінгу в середу.

За його словами, найближчими днями за ініціативою ОВА планується перевірка декількох приватних закладів освіти, які облаштовували укриття. Залежно від результатів перевірки, буде ухвалено рішення, чи можуть у цих закладах навчати дітей офлайн або в змішаному форматі.

Синєгубов також зазначив, що цього року до харківських вишів вступили майже 19 тис. осіб.

“За результатами вступної кампанії Харківська область перебуває на третьому місці після Київської та Львівської за набором… Це оптимістичні показники”, – зазначив Синєгубов.

За його словами, більшість вишів і закладів професійної освіти також проводитимуть навчання дистанційно. У змішаній формі навчання проводитимуть лише п’ять вишів і 12 закладів технічної освіти.

Синєгубов також зазначив, що мережа закладів освіти в регіоні суттєво постраждала внаслідок повномасштабного російського вторгнення: пошкоджено 640 закладів освіти, повністю зруйновано – 72, що становить 43,4% від загальної кількості.